Photo

Ini nenek saya, Hajjah Hamimah aka Mak Ha, seorg Singaporean menetap di JB skrg. I lost count her exact age, 82 or 92. Alhamdulillah, masih sihat takde penyakit, cuma dia terlantar baring je due to her hips broken a few year back. Of course, dia dah tak berapa ingat orang sgt tp dia ingat lagi cucu dia kalau kita introduce kita sape.

Hari2 dia akan dgr radio analog tunggu azan, masih solat walaupun tiada kemampuan utk solat berdiri dgn sempurna.

Mak Long saya cite, tahun 90-an umur 70-an, nenek saya pegi haji. Pada umur tu, selamba je nenek saya mendaki Jabal Nur dan masuk Gua Hira’.

Sebabkan saya dulu jahat mcm setan, masa last haji, nenek saya tak benti2 doakan saya semoga dikuatkan iman dan jadi orang yg soleh. Alhamdulillah, saya dah insaf dan berusaha memperkukuhkan iman saya nek 😊

Terima kasih nenek sebab doakan saya, sebab selalu kurung saya dlm reban ayam yg gelap gelita tu, mekasih sebab jaga saya setiap kali balik kg masa cuti sekolah 😊

Photo by @hanifsyed (at Bandar Baru Uda, johore bharu)

Photo

THE MAN WITH THE IRON FIST! Kita layan cite kung fu hip hop dulu, RZA and some great Wu Tang Clan OST tonight #vscocam

Photo

Low light #SJ4000 #vscocam

Photo

Blue #SJ4000 #vscocam (at Taman Tasik Shah Alam)

Photo

Why you look look? #SJ4000 #vscocam

Photo

#SJ4000 #vscocam (at Taman Tasik Shah Alam)

Photo

#SJ4000 #vscocam (at Taman Tasik Shah Alam)

Photo

Tu #SJ4000 #vscocam (at Taman Tasik Shah Alam)

Photo

Tidow #SJ4000 #vscocam

Photo

Haa nah lagi satu! #sj4000